Drie tips voor als je aspirant-kopers op bezichtiging krijgt!

Spannend! Er komen mensen je te koop staande woning bezichtigen. Uiteraard zorg je er dan voor dat je huis er netjes en schoon uit ziet. Met deze drie tips maak je deze bezichtiging zeker een goede indruk.

 

Entree op orde, de start en het einde van de bezichtiging

Er wordt gezegd dat aspirant-kopers in de eerste minuut van de bezichtiging al onbewust besluiten of ze het huis gaan kopen of niet. Ik heb geen idee of dat waar is, maar ik weet wel dat je een eerste indruk, met je entree, maar een keer kan maken. En het is ook de plek die de bezichtigers als laatste zien. Zorg dan ook dat je entree op orde is:

–          tuin netjes,

–          gang opgeruimd, plintjes geplaatst, weinig jassen aan de kapstok,

–          ramen gezeemd,

–          geen onaangename geurtjes (toilet ook fris).

Kortom: men moet zich welkom voelen.

 

Keuken op zijn best

Een belangrijk onderdeel van de woning is de keuken. Het is een van de plekken die intensief gebruikt wordt. De keuken wordt daardoor ook snel vies en rommelig. Dit is een afknapper voor bezichtigers. Voorafgaand aan een bezichtiging is het handig om te checken of:

–          de kookplaat schoon is,

–          de koelkast schoon is en redelijk opgeruimd (bezichtigers kijken daarin, ja echt waar),

–          het aanrechtblad zo schoon en opgeruimd als mogelijk is.

Daarnaast hebben keukenkastjes en roestvaststaal nogal de neiging om er smoezelig uit te zien. Zorg dat die brandschoon zijn en na het schoonmaken zijn na-gedroogd met een droge doek (om watervlekken te vermijden, jeweetwel, als de zon er op schijnt).

Het moet eigenlijk een beetje lijken alsof de keuken nagelnieuw is en nooit gebruikt!

 

Slaapkamers

Uiteraard is het voor de slaapkamers ook van belang dat deze netjes, maar vooral ook fris gelucht zijn. Een “slaapgeur” in de slaapkamers is een afknapper voor bezichtigers.

Voor de ouderslaapkamer geldt dat deze vooral netjes moet zijn. Geen spullen op de vloer, bed strak opgemaakt, nachtkastjes zoveel als mogelijk leeg. Kleding in de kast.

Voor de kinderkamers is dit vaak lastiger omdat daar ook vaak veel kleinere spulletjes en speelgoed te vinden zijn. Denk bij de kinderkamers vooral aan:

–          geen losliggend speelgoed (bijvoorbeeld lego) op de grond,

–          grotere oppervlakten netjes opgeruimd, spullen eventueel in manden of bakken,

–          bed opgemaakt en

–          kleding in de kast.

 

Alles op orde? Laat de bezichtigers maar komen!

 

Meer hulp nodig bij het verkopen van je woning? Kijk op onze pagina http://kijkonzemakelaar.nl/kennismaken/ en maak kennis met KIJK! Onze makelaar.

 

 

1 gedachte over “Drie tips voor als je aspirant-kopers op bezichtiging krijgt!

  1. Heel handig artikel hoor. Je staat er niet bij stil waarnaar men allemaal kijkt of men onderzoekt bij een “bezichtiging”.
    Denk echt niet rommel te verbergen, want daar kijkt men toch niet. Het is natuurlijk minder werk als je huis altijd in tip top shape is, met een heerlijk geurtje.
    Je hebt er misschien niet altijd de tijd voor, maar het maakt wonen aangenamer….voor de bezoeker, maar zeker ook voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *