Een nieuw jaar! Maak je woning verkoop klaar!

Een nieuw jaar! Maak je woning verkoop klaar!

 

De feestdagen liggen alweer achter ons. Vandaag zijn de scholen weer begonnen en verloopt alles weer alsof er niks gebeurd is. Toch zijn de afgelopen weken voor veel mensen een periode van reflectie en vooruitkijken geweest. Wat ging het afgelopen jaar snel voorbij en welke plannen hebben we voor het komende jaar? Het is een periode waarin we de tijd hebben om beslissingen te nemen.

Misschien heb je wel besloten dat je in het voorjaar je huis gaat verkopen. Dan is nu het moment om te bekijken hoe je je woning “verkoop klaar” kunt maken, zodat je woning later dit jaar snel de markt op kan. Hieronder 4 tips voor het verkoop klaar maken van je woning.

 

Buitenschilderwerk

Hoe ziet je buitenschilderwerk eruit? Leg het schilderwerk eens onder een vergrootglas! Wanneer is de buitenboel voor het laatst geschilderd? Een strak geschilderde woning verkoopt beter dan een woning met afgebladderd houtwerk.

Als er onderhoud nodig is voor het schilderwerk, dan is nu het moment om offertes aan te gaan vragen. Je kunt hierbij de website www.werkspot.nl gebruiken.

Zijn de goten schoon, bladvrij en heel? Om waterschade te voorkomen is het belangrijk de goten goed schoon te houden.

Check ook of er groene aanslag te zien is op lateien of andere betonnen onderdelen en maak deze indien nodig schoon.

 

Tuin

In de winter ziet de tuin er vaak troosteloos en saai uit. Het weer werkt ook niet mee. Om in het voorjaar een vrolijke, gevulde tuin te hebben, is het belangrijk nu alvast te kijken naar de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn. Maak een kort plannetje met daarin:

  • wat blijft in de tuin, wat vind ik nog mooi, is de stijl van de tuin nog up to date,
  • wat moet er schoongemaakt of vervangen,
  • welke plekken zijn leeg en kaal en moeten met (eenjarige) planten worden gevuld,
  • hoe ziet de schuur eruit? Als de schuur geschilderd moet worden, kun je dit opnemen in de offerte van het buitenschilderwerk. De schuur opruimen is een mooi klusje voor de winter!

 

Kleine klusjes in en om het huis

Je kent je eigen huis het beste. Vaak denk je: “Oh ja, dat kleine klusje moet ik van het weekend even doen”. Daarom kun je waarschijnlijk snel een lijstje maken met kleine klusjes die gedaan moeten worden om je huis echt af te maken. Denk hierbij aan:

  • het repareren of vervangen van kapotte (tuin)verlichting,
  • het vastlijmen van losliggende vloerbedekking en of het aanhelen van losgelaten plinten,
  • schilderen van dat ene, met een gedateerde kleur geverfde, muurtje,
  • schilderen van het plafond in de badkamer,
  • het vervangen van de batterij in de rookmelders en deze terughangen.

 

Opruimen!

Voor het maken van mooie foto’s van de woning is het van groot belang dat de woning netjes opgeruimd is. Daar kun je beter op tijd mee beginnen. Door per kamer te bepalen wat weg kan (en dit ook weg te doen), creëer je ruimte en kun je op een later moment makkelijk een grote schoonmaakactie houden. Dan ziet je huis er super netjes uit!

Vind je opruimen lastig? Wil je meer weten over hoe je je huis op kunt ruimen? Lees dan voor inspiratie en praktische tips het boek Opgeruimd! van schrijfster Marie Kondo. Of roep de hulp in van KIJK! Onze makelaar. Kijk voor meer informatie op onze website www.kijkonzemakelaar.nl.

 

1 gedachte over “Een nieuw jaar! Maak je woning verkoop klaar!

  1. Leuke tips! Gauw ga ik naar een ander land om te werken en ik heb besloten om mijn huis te verkopen. Ik heb bijna alles voorbereid, maar ik heb helemaal over de verlichting in de tuin vergeten! En als ik een goede klant wil vinden moet mijn huis er perfect uit zien. Bedankt voor het advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *